mandag 4. november 2013

Negative eller positive kommentarar?

Oppgåveteksten seier noko om å vurdere det å kommentere blogginnlegg på twitter kontra i den opphavelege bloggen. Eg vel å vise til mine oppfatningar av kommentarkulturen generelt for å illustrere kva arena ein bør kommentere på og kanskje korleis ein bør kommentere.

Ser ein på kommentarar på ulike #SoMe-plattformar vil ein oppdage særs ulik kommentarkultur. På nettavisene sine kommentarfelt (jaudå - det er også sosiale medier) er 90% av kommentarane kritiske og negativt lada - spesielt innan sport. Kanskje derav namnet sportsidiot... :).

Når det gjeld kommentarar på twitter så har mange av desse også negative forteikn, men berre ein brøkdel i forhold til nettaviser. Sidan twitter er nettverksorientert i motsetning til nettaviser så vert mange av kommentarane på twitter relatert frå grupper til grupper. Meir som sladrekroken på kafeen - har du høyrt at.. Dei positive twitterkommentarane er ofte knytt opp mot noko representantar innan di gruppe har gjort, som til dømes når me kommenterer kvarandre sine bloggar som ei pålagt oppgåve i dette studiet. Det er ikkje mange av oss som legg inn syrlige kommentarar til våre medstudentar :)

Så har me to lune kommentararenaer; FB og Blogg. På Facebook får du berre gode kommentarar om kor flink, fin, god og snill du er. Bloggkommentarar krev derimot litt meir av den som kommenterer - det er liksom ikkje det store å få ein kommentar med tre hjarter og pluss for at du har brukt x antal teikn i bloggen. Det er sjølvsagt mange andre some-arenaer eg kunne tatt med - td YouTube, men det får bli ved eit seinare høve (denne skulle jo vere kort).

Ingen kommentarer: